8 de set. 2009

PASTÍS DE TRUFA I “YEMA” CREMADA



 


Ingredients:

Per la massa:
3 ous.
100 gr. de farina.
100 gr. de sucre.
1 cullerada de llevat.

Per la trufa:
150 gr. de nata per muntar.
50 gr. de sucre glas.
100 gr. de xocolata de cobertura.
100 gr. de mantega.

Per la “yema” cremada:
3 ous.
215 gr. de sucre.
15 gr. de farina de blat de moro.
90 gr. d’aigua.
Sucre per cobrir i cremar.


Elaboració:

Per fer la massa, muntar les clares dels ous amb el sucre, afegir després els rovells i un cop fet això afegir la farina i el llevat passats per un colador i removent poc a poc. Posar en un motlle i posar-ho al forn 20 minuts a 180º.
Per fer la trufa, desfer la mantega i la xocolata al microones i deixar que es refredi una mica. Muntar la nata amb el sucre glas i afegir la xocolata poc a poc. Deixar refredar.
Mentrestant preparar la “yema”. Barrejar els ous batuts amb l’aigua. Barrejar la farina de blat de moro i el sucre i incorporar-ho als ous. Posar-ho al foc sense parar de remoure fins que espesseixi. Ha d’estar prou espès com per posar-ho per sobre del pastís.
Muntar el pastís. Tallar la massa en dos parts. Posar una de les parts de base, posar a sobre la trufa i cobrir amb la resta de la massa. Tirar per sobre la “yema”, estendre-la i aplanar-la, i posar-hi una capa uniforme de sucre. Cremar-ho amb un cremador. .

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Carol,
això té molt bona cara,intentarem copiar-ho... Anima't a posar receptes que pinten molt bé!
Si entre recepta i recepta et passes amb les quantitats, no pateixis, els companys del Jordi podem esmorçar un parell de cops al dia...o tres...
Fel.licitats pel blog!
Marta

Carol ha dit...

Ei Marta, quina sorpresa el teu comentari!! (com el blog és molt recent només m'ha deixat un comentari el Jordi...). Moltes gràcies pels ànims, ja miraré de fer de més un dia perquè pugueu esmorzar a la feina :·)