20 de set. 2009

TARTA SACHER





Ingredients:  

Pel pa de pessic:
150 gr. de cobertura de xocolata negre.
120 gr. de farina.
150 gr. de sucre.
100 gr. de mantega.
4 ous.
1 cullera petita de llevat en pols.

Per farcir:
Melmelada d’albercoc.

Per l’almívar:
100 gr. de sucre.
100 ml. d’aigua.
.
Per la cobertura:
150 gr. de cobertura de xocolata.
150 ml. de nata per muntar.
75 gr. de mantega.

Elaboració:

Pa de pessic:
Fondre la xocolata amb la mantega i deixar que es posi tèbia. Separar les clares dels rovells dels ous. Batre els rovells amb la meitat del sucre i afegir el xocolata, barrejant bé. Afegir la farina i el llevat passats per un colador.
Muntar les clares a punt de neu, afegint la resta del sucre quan comencin a agafar forma. Afegir-les a la barreja anterior i barrejar-ho tot.
Posar la massa en un motlle i posar al forn durant 25 minuts a 180º, i després durant 25 minuts més a 160º.
.
Almívar:
Escalfar l’aigua i el sucre durant 5 minuts. Obrir el pa de pessic per la meitat i posar-hi l’almívar uniformement. Posar la melmelada passada prèviament per la batedora i tapar el pa de pessic.
.
Cobertura:
Fondre la xocolata. Escalfar la nata fins que comenci a bullir, retirar-la del foc i barrejar-la amb la xocolata. Posar-la per sobre del pastís.
.
Atenció!

-  Deixar el pastís com a mínim 3 hores a la nevera abans de servir. 
.
- Depen en el motlle en el que es faci la tarta Sacher, potser es necessita augmentar la quantitat d'ous i proporcionalment la de la resta d'ingredients. Jo ho he fet en un motlle d'uns 25 cm. de diàmetre, i hagués estat millor fer-ho amb més ous perquè es pogués tallar més fàcilment per la meitat.

1 comentari:

Unknown ha dit...

la veritat es que esta molt bo, jo no ho he tastat, pero qui ho ha fet, diu que val molt la pena!!!!!!!!!!